Vår bok fullständiga rättigheter

 

Femtio goda år på den svenska krogen. Sanningar och skrönor från kök och matsalar. 

”Vi är den lyckligaste kroggeneration. Inga andra har fått vara med om så mycket som vi”

Boken som i många bilder och ännu fler ord beskriver den makalösa utvecklingen inom svensk gastronomi 1946-2002.

Fullständiga Rättigheter är en minnes-, njutnings- och upplevelsebok skriven av Lars Pluto Johannison, legendarisk restauratör och mångårig ägare till Trädgårdshotellet i Åtvidaberg, journalisterna Oscar Hedlund, Bo E Åkermark och Karl Häggblom, matskribent och författare.

Det här är Sandahl Foundations egen bok, den stora boken om den svenska restaurangens historia. Från 1950-talets stadshotell och motbok till vår tids kändiskockar och gastronomiska stjärnor. Från vita dukar och brutna servetter till oljad bok, crossover och mat på höjden. Från flanellograf till konferensboom. Här möter vi de legendariska källarmästarna och kökscheferna , här är historien om de kända restaurangerna och de nydanande visionärerna. Från Operakällaren till Johanna fram till dagens subtila matlagning. Alla och allt har sin historia att berätta. Här finns också recepten till en handfull av de klassiska och legendariska rätter som burits ut tusentals gånger i hundratals matsalar.

”I boken blandas sanningar med skrönor, personliga minnen och en del avslöjanden. Det är vår vi berättar. Välkomna att kika in bakom svängdörrarna från fem årtionden.”