Aktuellt

PRISTAGARE OCH STIPENDIATER 2018

 

M Sandahl Foundation har verkat för den nordiska gastronomins utveckling sedan 1962. En av vänföreningens mest angelägna uppgifter är att uppmärksamma yrkesskicklighet och utpräglad ambition i kök och matsalar.

Hederspriset La Dance mottogs av restauratörerna Anna Lallerstedt, Stockholm (fadder Malin Söderström) och Markus Aujalay, Stockholm (fadder Per Nordlind). 

Diplomet Pour le Mérite Gastronomique 
delades ut till Lotta Hultén, mässarrangör till Passion för Mat, Göteborg (fadder Leif Mannerström) och Sven-Bertil Westerman, legendarisk fiskare på Möja(Fadder PG Nilsson). 

Seniorpristagare 2018 blev Irma Balzano, som varit verksam i baren på bl a Sturehof (fadder Pelle Sturén) och Erich Schaumburger, som gått ner till ”halvtid 40 timmar” på Operakällaren (fadder Fredrik Eriksson)

Ny Hedersledamot blev konditormästare Jan Hedh, Malmö (fadder Severin Sjöstedt). 

Stipendiet till Plutos minne för främjandet av ekologisk gastronomi gick till Boel och Lars DahlbergOrranäs Gårdsmejeri i Blekinge (maddrar Gabban och Malin Söderström). 

Utdelning av Diplom och Stipendier skedde i Stockholm lördag 17 mars 2018 med Karl Ljung och Jonas Dahlbom som värdar på restaurang Lávventura.